Jouw reis door kunst begint bij Masterpieces

Welkom in het kloppende culturele hart van Deventer, waar vakmanschap en esthetiek samenkomen bij Masterpieces. Gelegen in het sfeervolle centrum, biedt deze betoverende winkel een unieke reis door tijdloze meesterwerken die verhalen vertellen zonder woorden. Stap binnen en laat je zintuigen betoveren door een weelde aan prachtige creaties, elk doordrenkt met de passie van de kunstenaar. Of je nu een doorgewinterde kunstliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een uniek stuk om je huis te verrijken, Masterpieces.nl heeft voor elk wat wils. Bezoek ons in het historische centrum van Deventer en laat je betoveren door de meesterwerken die wachten om ontdekt te worden. Jouw reis door kunst begint hier.

Bezoek de Nieuwstraat in Deventer

Stap terug in de tijd en ontdek de fascinerende geschiedenis van de Nieuwstraat in Deventer. Deze schilderachtige straat is doordrenkt met eeuwenoude verhalen en architecturale pracht. Deze historische straat, oorspronkelijk aangelegd in de dertiende eeuw, is het boegbeeld van de welvarende geschiedenis van Deventer. Elke stap brengt je dichter bij de rijke erfenis van ambacht en handel die deze straat heeft gevormd. Verrijk je ervaring in deze betoverende stad door de Nieuwstraat te verkennen, waar geschiedenis en hedendaagse flair hand in hand gaan.

Komt u naar de winkel met de auto, dan kunt u uw auto het beste parkeren in de stadspoortgarage (Binnensingel 8, 7411 PM Deventer). Mocht u uw auto in de kelder of het bovendek parkeren, kunt u uw parkeerticket achteraf betalen. Deze garage is niet geschikt voor mindervaliden. Het station is +/- 10 minuten wandelen.

Foto van de gevel van de winkel genaamd De Stoelendans en Masterpieces gelegen aan de Nieuwstraat in Deventer. De afbeelding toont een houten gevel met daarop zeven gekleurde kabouters. Voor de deur staan twee gekleurde vlaggen, drie houten paddenstoelen en twee stoepborden. Aan de gevel hangt een grote jutte zak voor Sinterklaas. De kleur van de gevel is bruin met grijs. Het gebouw heeft twee deuren en vier ramen.
Peter Kalischewski en Ida Kalischewski die genieten van een glas champagne voor hun winkel genaamd Masterpieces en De Stoelendans gevestigd in Deventer.

Masterpieces: een echt familiebedrijf

In 1998 opende De Stoelendans haar deuren in hartje Deventer. Peter Kalischewski was de grondlegger van deze prachtige winkel. Twee jaar na opening kwam ook vrouwlief Ida binnen het bedrijf te werken. Omdat eigenaren Ida en Peter merkten dat de winkel veel verschillende doelgroepen kent, hebben zij besloten om de collectables onder de brengen onder het merk Masterpieces.

Sinds 2020 is ook dochter Alexandra mede-eigenaar van De Stoelendans en Masterpieces. In de afgelopen decennia hebben ze hard gewerkt aan de naamsbekendheid en de kwaliteit van de bedrijven. Het is dan ook geen wonder dat De Stoelendans en Masterpieces een echt begrip zijn geworden niet alleen in Deventer, maar ook tot ver over de landsgrens.

Neem eens een virtueel kijkje in onze winkel!

Benieuwd hoe onze prachtige winkel er van binnen uit ziet? Neem dan alvast een voorproefje. Door op de pijlen te klikken, kunt u door de winkel “wandelen”. Houd er rekening mee dat deze beelden niet de actuele voorraad van onze winkel tonen. Heeft u een beeld gezien tijdens de virtuele wandeling, kunt u altijd telefonisch contact opnemen om de beschikbaarheid te controleren.